Kávékeverék édes
Kód: 2726/200 2726/3 K Kérjük, válasszon változatotTermék részletes leírása
Árverezett mandula és kávébab keveréke.
Összetevők: 1: Szójalecitin és poliglicerin-poliricinoleát, természetes vanília aroma), fényezőanyag (tápióka keményítő, cukor, fényezőanyag: sellak, kókuszolaj, sav: citromsav, tartósítószer: szorbinsav), őrölt kávé 1%. Kávébab étcsokoládéban (CR) - étcsokoládé 90% [cukor, kakaómassza, kakaóvaj, növényi zsírok (pálmaolaj, vajdióolaj, sal, mangómagolaj), TEJzsír, emulgeálószerek: napraforgó lecitin és poliglicerin-poliricinoleát; természetes vanília aroma], pörkölt kávébab 9%, fényezőanyag (tápióka keményítő, cukor, fényezőanyag: sellak; kókuszolaj, sav: citromsav, tartósítószer: szorbinsav).
Kakaószárazanyag-tartalom legalább 38 %. Mandulás tiramisu (UK) - MANDULA 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálmaolaj, TEJSZIRUP, rizsliszt, napraforgó lecitin E322, gumiarábikum, sellak E904, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj)
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap
Származási ország: lásd az összetevőket
Félkövérrel jelölt allergének.
A termék nyomokban földimogyorót és más dióféléket tartalmazhat.
energia érték: |
2293kj /548kcal |
zsírok: | 34,7g |
ebből telített zsírsavak: | 16,4g |
szénhidrátok: | 52,3g |
ebből cukrok: | 48,6g |
fehérje: 48,48 g | 7g |
Rost: | 3,9g |
só: | 0,2g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló nyomokat találtak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesüljenek az emberi egészséghez szükséges előfeltételei. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkentik az Alzheimer-kór kockázatát (amit egy alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend tesz értünk)
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben éssóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve , pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
- amandula jó energiaforrás (azaz energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és a glikémiás indexet
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással van a haj, a körmök és a csontrendszer erősségére és minőségére, és megelőzheti a görcsöket is
Kaliforniában mintegy 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Diófélék keverékei |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!