Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Füstölt mandula BAG ajándékdobozhoz 50g - BELSŐ

Kód: 3442
Nincs értékelés
Ft606
Készleten

Pörkölt mandula füstös fűszerkeverékben, amely tökéletes bármilyen ünnepséghez vagy esti összejövetelhez. Íze egyedülálló, és ha egyszer megkóstolja, nem kíván mást...

Részletes információ

Termék részletes leírása

Szerecsendió gyümölcsök
Összetevők: hámozatlan MANDULAMAG 97,8%, só 1,4%, burgonyakeményítő 0,4%, füstaroma (maltodextrin, E341, füstaroma SF-005) 0,4%, csomósodásgátló.
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: USA

Minden dió ízesítése Csehországban történik kiváló minőségű termékekből, folyamatos meleglevegős pörkölőgépen, ahol a hőmérséklet fokozatosan emelkedik (forró levegő), olaj használata nélkül, ami azt jelenti, hogy a dió íze megmarad, és a kalóriaérték nem emelkedik. Minden ízesítőanyag allergénmentes és GMO-mentes. A felhasznált keményítő gluténmentes. Vegánok számára is alkalmas. A csomagolás védőgázban történik, ez is növeli a termék eltarthatóságát és megőrzi a dió meglévő ízét és minőségét.

Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.

Az allergének nagy betűkkel jelölve az összetevők között.

Popis (1)

energia
érték:
2679kj /639kcal
zsírok: 53g
ebből telített zsírok: 4,2g
szénhidrátok: 19,1g
ebből cukrok: 4,7g
fehérje: 7,7 g 19,5g
só: 1,2g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.

Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz)
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.

  1. a mandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
  3. terhes nők számára is alkalmasak
  4. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással van a haj, a körmök és a csontrendszer erősségére és minőségére, és megelőzheti a görcsöket is

Hogyan ismerjük fel a jó mandulát?

A mandulának két fajtája van, a keserű (amygdali amarum mag) és az édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

NONPAREIL MANDULA

  • népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
  • közepesen lapos alakú, sima felületű
  • ropogós és diós ízű
  • vékony héjjal rendelkezik, és kézzel könnyen feltörhető
  • héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
  • a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.

MANDULA KARMEL

  • a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
  • sütéshez és blansírozáshoz használják

Amit tudnia kell:

Típus:Diószerű gyümölcs
Összetevők: Muskátli:mANDULAMAG 98%, füstös fűszerkeverék 2% (E621, só, maltodextrin, E504, aroma - allergéneket tartalmaz: SOYA, TEJ, GLUTÉN, CELER), növényi repceolaj 1,6%, só 0,4%
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő:
8-10 hónap
Származási ország:
Cseh Köztársaság
Allergének: CsehországNyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját, SO2-t és szezámot tartalmazhat.
Nagybetűvel jelölt allergének.

Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas

Táplálkozási adatok 100g


Energiaérték:
2747kj /663kcal
Zsírok: 58g
ebből telített zsírsavak: 2,6g
Szénhidrátok: 7,3g
ebből cukor: 6,5g
Fehérje: 29g
Só: 0,1g

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Válogatott finomságok belső bulikhoz
Jótállás: 4 - 8 měsíců
Súly: 0.05 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés